Francesc Quílez CorellaFrancesc Miquel Quílez Corella

Cap de l’Àrea del Gabinet de Dibuixos i Gravats
Museu Nacional d'Art de Catalunya

Llicenciat amb grau en Història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (1988) i Premi Extraordinari de Llicenciatura de la secció d’art (1990). Ocupa, des del 2003, la plaça de cap del Gabinet de Dibuixos i Gravats (GDG) del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i anteriorment, des de la seva incorporació el 1991, va exercir les funcions de conservador en diferents àrees i departaments de la institució (Renaixement i Barroc, art modern, gòtic i conservador de la secció de gravats del GDG).

Complementàriament, ha exercit la docència com a professor associat al Departament d’Història de l’Art de la Universitat Autònoma de Barcelona (1995-2008) i ha format part com a investigador del grup de recerca Art del Renaixement i del Barroc a Catalunya de la Universitat Àutonoma de Barcelona (1995-2008).

Des del 2008 és membre del Consell de Redacció del Butlletí del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la col·lecció Memoria Artium. També és avaluador de la revista Goya i de la revista Locus Amoenus.

La seva línia de recerca se centra en l’estudi de l’art català de finals del segle XVIII i els inicis del XIX i entre els articles publicats en diferents revistes especialitzades, sobresurten els dedicats a artistes catalans de l’època i a la seva activitat com a autors de programes pictòrics decoratius: La Màscara Reial. Festa i al·legoria a Barcelona l’any 1764 (2001); «Tendències acadèmiques en l’art català de finals del segle XVIII i principi del segle XIX», Escuela Gratuita de Diseño. Escola de Llotja 1775-2000 (2002); «L’Academicisme artístic català de la primera meitat del segle XIX» (2008).

Consultar currículum detallado en formato pdf